Naar de inhoud
KoopVegan

Welke keurmerken zijn er voor vegan?

Vegan is in de EU geen wettelijk beschermd woord. Een keurmerk helpt, maar ook zonder keurmerk kan een product vegan zijn: kijk dan naar de ingrediënten.

  • V-label (vegan)

    European Vegetarian Union; in Nederland via de Vegetariërsbond

    Wat het betekent

    Het product bevat niets van een dier: geen vlees en vis, maar ook geen melk, ei, honing of gelatine.

    Zo herken je het

    Een groen V-logo met een blaadje en het woord VEGAN.

  • Vegan-keurmerk van The Vegan Society

    The Vegan Society (Verenigd Koninkrijk)

    Wat het betekent

    Het product bevat niets van een dier, en er is volgens de voorwaarden van het keurmerk niet op dieren getest.

    Zo herken je het

    Een zonnebloem met het woord VEGAN eronder.

Dit is géén keurmerk voor vegan

  • V-label vegetarisch

    Vegetarisch is niet vegan: er kan melk, ei of honing in zitten.

  • Plantaardig

    Betekent meestal dat de basis plantaardig is, maar niet altijd dat er niets van een dier in zit (bijvoorbeeld honing of melkpoeder). Kijk naar de ingrediënten.

  • Lactosevrij

    Zegt alleen dat de melksuiker eruit is; er kan nog steeds melk in zitten.

Geen keurmerk op de verpakking? Check de ingrediënten met onze ingrediëntenchecker.